Οι στιγμές που φύγαν...

by - Νοεμβρίου 09, 2013

Σήμερα με έπιασε μια νοσταλγία/μελαγχολία. Ίσως είναι ο καιρός που είναι συννεφιασμένος, ίσως φταίει το λίγο περισσότερο κρύο, ίσως φταίνε αυτά που φεύγουν, ο χρόνος που τρέχει, ίσως φταίνε τα φεγγάρια ίσως, πάλι φταις κι εσύ.
Και σκέφτομαι τους ανθρώπους που φεύγουν από τις ζωές μας. Άλλοι ανεπιστρεπτί, άλλοι προσωρινά, άλλοι εύκολα, άλλοι δύσκολα και άλλοι άσχημα. Τι θα ήταν η ζωή μας δίχως αυτούς που φεύγουν; Όσο και να μας πόνεσαν, μας γέμισαν.
Είναι όμορφο κάποιες φορές να νοσταλγείς όμορφες στιγμές, ανθρώπους που κάποτε συμβιώνατε. Και ας ξέρεις ότι ανήκουν στο παρελθόν. Και είναι τόσο απλά τα πράγματα που τους επαναφέρουν στη μνήμη. Μια μυρωδιά, μια γεύση, μια εικόνα, μια αίσθηση. Είναι και εκείνο το τραγούδι, στην συγκεκριμένη ακουστική εκτέλεση, που ενώ σε ενημερώνει πως όλα τελείωσαν, σου αφήνει την πιο γλυκιά γεύση στο τέλος.


And now the times are changing 
Look at everything that's come and gone 
Sometimes when I play that old six-string 
I think about you wonder what went wrong 

Standing on your mama's porch 
You told me it would last forever 
Oh the way you held my hand 
I knew that it was now or never 
Those were the best days of my life 

Και σε πάει πίσω σε καλοκαίρια ξένοιαστα, χειμώνες γεμάτους όνειρα και ελπίδες. Σου θυμίζει ξενύχτια, ποτά, γέλια, κλάματα. Στιγμές που χάνονται καμιά φορά στη λήθη, κρύβονται στο πίσω μέρος του μυαλού και όποτε θέλουν να σε αναστατώσουν επανέρχονται και σε κάνουν γλυκά άνω κάτω.
Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο, να περνάτε καλά και να θυμάστε ότι η μνήμη είναι το μεγαλύτερο δώρο του ανθρώπου, είτε αυτή έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα, είτε με πιο γενικά θέματα.
Πάντα καλές στιγμές!


You May Also Like

24 ματιές

  1. Νοσταλγικό Μαράκι κρατώ σα φυλαχτό αυτο που ειπες για τη μνημη! Εχεις δικιο! Δωρο ειναι! :)

    Όμορφο σκ και σε σενα φιλη! Να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μνήμη καλή είναι, αρκεί να μην μας παίζει άσχημα παιχνίδια...υπάρχουν άνθρωποι που αξίζει να θυμόμαστε κι εκείνοι που επιβάλλεται να ξεχάσουμε..όλα σχετικά είναι μια και υπάρχουν άνθρωποι ζιζάνια, αλλά και άνθρωποι διαμάντια!
    Η ευχή σου είναι ανεκτίμητη...στην ανταποδίδω με όλη μου την καρδιά!

    ΥΓ. Πήρα και το δώρο μου και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!...ήδη το χαίρομαι!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι όμως οι άνθρωποι κάτι μας αφήνουν. Αρκεί να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε πιο καλοί.
      Καλημέρα φίλη μου.

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφη και νοσταλγική ανάρτηση Μαρία μου!!! Έχεις τόσο δίκιο.. Ειδικά η γεύση κι η όσφρηση μπορούν να φέρουν ένα καταιγισμό από αναμνήσεις!! Κι ας είναι κι άσχημες. Είναι του καθενός οι προσωπικές.. Αυτές που τον διαμόρφωσαν στον άνθρωπο που έγινε ή σε αυτόν που δεν έγινε τελικά. Καμιά φορά ξεχνάμε, ή το μυαλό μας για να μας προστατέψει διαλέγει την επιλεκτική μνήμη αλλά όλα εκεί. Σε μια γωνιά κι απλά περιμένουν το ερέθισμα για να βγουν στην επιφάνεια. Σε φιλώ και σου εύχομαι καλό σ/κ να χεις!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Μαράκι μου,
    έτσι όπως τα λες είναι.. μελαγχόλησα γλυκά από το διάβασμα της ανάρτησής σου, ακόμα και αν εδώ ο καιρός είναι χωρίς συννεφιά!
    Να έχεις ένα υπέροχο σαββατοκύριακο! Φιλάκια!

    Υ.Γ. Ωραία η μνήμη, όμως μερικές φορές θέλω τόσο πολύ να πάθω αμνησία-γιατί ανοσία σε κάποιες στιγμές δε μπορώ να πάθω-.. και αμέσως μετανιώνω τη σκέψη αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες θύμισες πονούν. Αλλά πρέπει να υπάρχουν.
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  5. Ωραία σκέψη ότι η μνήμη είναι το ωραιότερο δώρο στον άνθρωπο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πει "Θεέ μου κάνε με να το ξεχάσω αυτό".
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές. Το ξέρω. Και γω το έχω πει. Αλλά δεν γίνετε όμως αλλιώς.
      Φιλάκια καλή μου.

      Διαγραφή
  6. Πόσο θα ΄θελα να μη θυμάμαι!Σκληρό ακούγεται, αλλά τουλάχιστον η αμνησία δεν πονά... περισσότερο εξοργίζει που δε σ' αφήνει να θυμηθείς...Κι όταν όμως έρχονται οι καιροί να θυμηθείς, τότε μετανιώνεις!
    Χαρούμενο Σαββατοκύριακο να περάσεις καλή μου!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες φορές και γω θα το ήθελα. Ειδικά θέματα υγείας.
      Ότι και να γίνει θα περάσει. Άλλες φορές οδυνηρά, άλλες εύκολα. Πάντως θα περάσει.
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  7. Δεν με πετυχαίνεις σε καλή μέρα...
    Αυτά που θέλω να ξεχάσω μου τα φρέσκαρε το υποσυνείδητο στον ύπνο μου απόψε και ξύπνησα ταραγμένη....... Το μισώ το υποσυνείδητο, λόγω της....ασυνείδητης συμπεριφοράς του... Γλυκό φιλί! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι απόψε να ονειρευτείς μόνο όμορφα πράγματα.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  8. Μαρία μου όντως η μνήμη είναι σημαντικό δώρο και αναπολούμε όλοι ανθρώπους και καταστάσεις που ζήσαμε , το μεγάλωμα των παιδιών μας , αγάπες ξεχασμενες , αλλά Θα ήθελα να έχω επιλεκτική μνήμη για να ξεχνώ ότι με ματώνει !!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα ήσουν όμως εσύ.
      Μακάρι όμως να γινόταν και έτσι.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  9. Όμορφες σκέψεις σε όμορφο μπλόγκ!! χαίρομαι που σε βρήκα γλυκιά μου!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάποια στιγμή θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι ανάμνηση.

    Έχουμε ποτέ σκεφτεί τι κάνουμε για να μείνουμε γλυκιά ανάμνηση ή αναλωνόμαστε καθημερινά με τα ασήμαντα σκορπώντας λύπες;
    Είναι πολύ λίγος ο χρόνος της ζωής. Οφείλουμε κύρια στον εαυτό μας να τον ξοδεύουμε δημιουργικά. Γιατί δεν γυρίζει πίσω.
    Έχει δίκιο ο τοίχος: Αγάπα ρε, τι σου ζητάνε;

    Καλημέρα με χαμόγελο


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί που λες. Είναι όντως κάποιοι άνθρωποι που δίνουν μόνο λύπες και κάνουν τη ζωή των άλλων δύσκολη.
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα!
    Συμφωνώ, η μνήμη είναι το μεγαλύτερο δώρο... χωρίς αυτή δε θα μπορούσαμε με τίποτα να ανασυνθέσουμε το παζλ της ζωής μας.
    Καλό σου απόγευμα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις και greeklish, θα αποκλείονται. Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ